Martina Filjak nova je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek imenovala je jednu od najuglednijih hrvatskih glazbenica impresivne međunarodne karijere, pijanisticu Martinu Filjak intendanticom Dubrovačkih ljetnih igara.

Priredio: Željko Anzulović, 1. svibnja 2023.

Martina Filjak osvojila je niz prvih nagrada na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a u Hrvatskoj je zasluženo ovjenčana najprestižnijim priznanjima. Redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku, surađujući u posljednja dva desetljeća s najpoznatijim svjetskim orkestrima i najuglednijim dirigentima na najznamenitijim glazbenim pozornicama od Concertgebouwa u Amsterdamu, preko Konzerthausa u Berlinu i Carnegie Halla u New Yorku, do Teatro Colon u Buenos Airesu ili Musikvereina i Konzerthausa u Beču.

Upravo zahvaljujući bogatoj, uspješnoj i dinamičnoj karijeri, brojnim inozemnim i nacionalnim suradnjama te suvremenom kreativnom pristupu glazbeno-scenskim izvedbama, Martina Filjak pokazala se kao sjajan kandidat za umjetničko predvođenje našeg najstarijeg i najuglednijeg ljetnog festivala – Dubrovačkih ljetnih igara. Martina Filjak dužnost intendantice preuzet će krajem kolovoza, nakon završetka ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara. Više informacija o Martini Filjak dostupno je na www.martinafiljak.com

Izvor: www.min-kulture.gov.hr; Hrvatskoglumiste.hr, objavljeno 1. svibnja 2023.